Joyride Car Rental - logo
Joyride Car Rental - logo

Εξόρμηση στα Στύρα

Μας είχαν πει ότι τα Στύρα είναι ένα σύγχρονο παραθεριστικό κέντρο με καλή τουριστική υποδομή. Ανακαλύψαμε ότι τα Νέα Στύρα της Εύβοιας, απλώνονται κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, στις δυτικές ακτές του νησιού, προσφέροντας όμορφη θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Οι υπέροχες παραλίες στο νότιο Ευβοϊκό και στο Αιγαίο και τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα, προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Στην περιοχή των Στύρων βρίσκονται και οι κυκλώπειες κατασκευές, γνωστές σαν “Δρακόσπιτα”, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Χρειάστηκε να μπούμε στο αυτοκίνητο 4χ4 της Joyride και να ανηφορίσουμε με ασφάλεια στο δρακόσπιτο της περιοχής των Στύρων. Μεγαλιθική εντυπωσιακή κατασκευή που μόνο στην Εύβοια συναντάει κανείς. Η ανηφορική χωμάτινη διαδρομή μας έκανε να αισθανθούμε τόσο κοντά στη φύση.

Τα δέντρα της Εύβοιας, είναι «νησιώτικα». Ανεμοδαρμένα, σε βραχώδη, άνυδρα χώματα.

Εκτός από τις μαγευτικές παραλίες και τις πεντακάθαρες γαλαζοπράσινες θάλασσες των Στύρων, μπορέσαμε να επισκεφθούμε, κάνοντας τις εκδρομές μας με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο μας, διάφορες κοντινές παραλίες όπως είναι η παραλία στο χωριό “Νιμπορειό”.

Είναι μια καταπληκτική παραλία με πρασινογάλανη θάλασσα και πεντακάθαρη άμμο.

Οδηγήσαμε 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Στύρων, όπου συναντά κανείς την παραλία “Λιμνιώνας” στα Μεσοχώρια.

Η παραλία αυτή βρίσκεται προς την μεριά του Αιγαίου πελάγους. Έχει πεντακάθαρα νερά που μας φιλοξένησαν όλη την ημέρα.

Με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο μας, που παραλάβε από την Joyride στα Στύρα, μπορέσαμε να εξερευνήσουμε μια παραδοσιακή Ελλάδα που προκαλεί και μαγεύει τον επισκέπτη.

Τα Στύρα απέχουν 90 χλμ από Χαλκίδα, 35 χλμ από την Κάρυστο και συνδέονται ακτοπλοϊκά με την Αττική μέσω του λιμανιού της Αγίας Μαρίνας (45’ με ferry boat).

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.