Joyride Car Rental - logo
Joyride Car Rental - logo

Κύμη

Η Κύμη είναι μια όμορφη κωμόπολη στο κέντρο της Εύβοιας, που συνδυάζει τις φυσικές ομορφιές του βουνού και της θάλασσας και αποτελεί ορμητήριο για εκδρομές σε ενδιαφέρουσες τοποθεσίες.

Το «μπαλκόνι του Αιγαίου», όπως χαρακτηρίζουν οι ντόπιοι την Κύμη, είναι μία όμορφη πόλη που διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα τεχνητά λιμάνια της χώρας, πυκνή βλάστηση, όμορφες παραλίες που σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε, συντροφιά με ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από την Joyride car rental.

Αυτό κάναμε εμείς!

Παραλάβαμε το αυτοκίνητό μας από την Joyride Car Rental ακριβώς εκεί που ζητήσαμε.

Στο μεγάλο και πολυπληθές λιμάνι της Κύμης.

Μας εξήγησαν πώς να αποφύγουμε τους δύσκολους δρόμους του βουνού και μας πρότειναν να παρατηρήσουμε την αρχιτεκτονική των σπιτιών που είναι ιδιαίτερη και κρατάει, αρκετά στοιχεία από το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της περιοχής, με παλιά αναπαλαιωμένα σπίτια και αρχοντικά που εντυπωσιάζουν για τις περίτεχνες σιδεριές των μπαλκονιών, τα φουρούσια (κάτω μέρη των μπαλκονιών), τις κτητορικές επιγραφές τους κ.ά.

Ανάμεσά τους είδαμε και το Δημαρχείο και το Λαογραφικό Μουσείο, το παλιό αρχοντικό της οικογένειας Καραβοπούλου.

Στο λαογραφικό Μουσείο Κύμης που θεωρείται από τα καλύτερα του είδους του, θαυμάσαμε τα μοναδικά καλλιτεχνήματα, κυρίως υφαντά και κεντητά, από την εποχή της μεγάλης οικονομικής ακμής της Κύμης τον 19ο αιώνα, αλλά και μια πλήρη ενδυματολογική σειρά από τοπικές φορεσιές καθώς και διάφορα παραδοσιακά σκεύη.

Στο υπόγειο όπου βρίσκεται το κηροπλαστείο, ο χώρος της μπουγάδας και το παραδοσιακό κατώγι με το κελάρι, είδαμε και τα γεωργικά εργαλεία της εποχής.

Η Κύμη αποτελεί γενέτειρα του παγκοσμίας φήμης γιατρού Γεωργίου Παπανικολάου που ανακάλυψε το ομώνυμο τεστ για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Εκεί βρίσκεται και το σπίτι όπου γεννήθηκε (το 1883) αλλά και έζησε ο σπουδαίος ερευνητής, το οποίο διασώζεται και έχει αναπαλαιωθεί.

Στις ανατολικές ακτές της Κύμης, παρκάραμε το ενοικαιζόμενο αυτοκίνητο της Joyride ca rental στην πλαζ Σουτσίνι με τα θαυμάσια πεύκα της.

Η παραλία Κύμης έχει ψιλή άμμο, ενώ η παραλία της Πλατάνας, ψιλό βότσαλο.

Υπάρχουν επίσης οι παραλίες του Στομίου, του Άη Γιώργη και της Μουρτερής, με τις απέραντες αμμουδιές τους. Μπορέσαμε και πήγαμε παντού σε λίγι χρόνο με το 4χ4 ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό μας.

Βόρεια της Κύμης βρίσκονται οι παρθένοι κόλποι Τσίλαρο και Θαψά με το ψιλό βότσαλο, όπως επίσης και η παραλία του Μετοχίου.

Ο δρόμος δύσβατος και χωμάτινος, αλλά η θέα από ψηλά, μαγευτική.

Τα παιδιά αισθάνονταν ασφάλεια καθώς φορούσαν τις ζώνες τους σε όλη την διαδρομή, όπως μας συμβούλευσε ο πράκτορας της Joyride car rental.

Όλες οι παραλίες είναι καθαρές με διαυγή νερά, ενώ ορισμένες από αυτές είναι και φημισμένες ως «καλαμαρομάνες» λόγω των πολλών καλαμαριών που ψαρεύουν εκεί, ερασιτέχνες κυρίως, ψαράδες.

Στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης μπορεί κανείς να ακολουθήσει πολλές «πράσινες» διαδρομές με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, όπως αυτή ανάμεσα στο Βίταλο και το Μετόχι και να επισκεφτεί παραδοσιακούς οικισμούς (όπως π.χ. οι Μαλετιάνοι, 5 χλμ. νοτιοδυτικά της Κύμης), ενώ από το λιμάνι της, μπορεί να επισκεφτεί την όμορφη Σκύρο.

Ανακαλύψτε την γνήσια Ελλάδα, εξευρευνώντας τα αξιοθέατα και τις παραλίες της περιοχής με ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο 4×4 από την Joyride car rental.

Η Κύμη απέχει περίπου 180χλμ. από το αεροδρόμιο Αθηνών, 85 χλμ. από τη Χαλκίδα περνώντας έξω από το Βασιλικό, την Ερέτρια την Αμάρυνθο και το Αλιβέρι. Από την Κάρυστο απέχει 94 χλμ, 66χλμ από τα Στύρα και 87 χλμ από το Μαρμάρι.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.