Joyride Car Rental - logo
Joyride Car Rental - logo

Εκδρομή στη Χαλκίδα

Κωπηλάτες στην παραλία της χαλκίδας

Κτισμένη στις δύο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου, με το ένα κομμάτι της να βρίσκεται στην Εύβοια και το άλλο της στη Στερεά Ελλάδα, η Χαλκίδα αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές όλο τον χρόνο.

Φθάσαμε στην Χαλκίδα και δεν πιστεύαμε ότι είχε τόσα πολλές δραστηριότητες για εμάς! Ολοκληρώσαμε την ενοικίαση αυτοκινήτου από την Joyride car rental και απολαύσαμε όλες τις διαδρομές μας, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε την πιστωτική κάρτα μας.

Υπήρξε μία από τις πιο δραστήριες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας, η οποία δημιούργησε αποικίες από τη Θράκη ως την Ιταλία και τη Σικελία, ενώ η επίκαιρη γεωγραφική και στρατηγική της θέση συχνά την ανάγκασε να υπαχθεί στις κατακτητικές βλέψεις διαφόρων δυνάμεων, κατά την ιστορική της διαδρομή, αλλά και να αποτελέσει αναπόσπαστο τμήμα των αυτοκρατοριών τόσο της αρχαιότητας, όσο και του Μεσαίωνα.

Σήμερα η Χαλκίδα αποτελεί πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι του νομού Εύβοιας. Απέχει περίπου 70 χλμ. από τo αεροδρόμιο Αθηνών, 20 χλμ από την Ερέτρια, 125 χλμ από την Κάρυστο και προσφέρεται για εκδρομές και βόλτες παραλιακά, αλλά και στο λόφο όπου βρίσκεται το αρχαίο φρούριο του Καράμπαμπα και φυσικά στη γέφυρα του Ευρίπου όπου μπορεί κανείς να δει το μοναδικό φαινόμενο της παλίρροιας.

Το παλιρροϊκό φαινόμενο της αλλαγής της κατεύθυνσης των υδάτων κάθε έξι ώρες, συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες που συρρέουν στην παλιά συρταρωτή γέφυρα Negroponte για την παρατήρηση αυτού του σπάνιου φαινόμενου.
Επόμενο στάση μας στο κλασικό σημείο συνάντησης ντόπιων και επισκεπτών την παραλία. Ένας όμορφα διαμορφωμένος πεζόδρομος που νύχτα και μέρα σφύζει από ζωή, χάρη στα δεκάδες καφέ και εστιατόρια που βρίσκονται παραταγμένα κατά μήκος της προκυμαίας. Τις εντυπώσεις κερδίζει το Κόκκινο Σπίτι –σήμα κατατεθέν της πόλης στα δεξιά του παραλιακού δρόμου– το νεοκλασικό Κτήριο με τα 4 πήλινα αγάλματα στην κορυφή αλλά και το Δημαρχείο με την όμορφη αρχιτεκτονική και τη θαυμάσια ισορροπία των όγκων. Στην κορυφή του λόφου Κανήθου, δεσπόζει το ενετικό φρούριο του Καράμπαμπα με την καλύτερη θέα της πόλης αλλά και ολόκληρου του Ευβοϊκού κόλπου.

Με το ενοικαιζόμενο αυτοκίνητό μας, από την Χαλκίδα και σε απόσταση 15 λεπτών ανακαλύψαμε ξεχωριστές παραλίες όπως, ο Άγιος Μηνάς, τα Αστέρια, οι Ροδιές, η Λιανή Άμμος. Στις Αλυκές –αγαπημένο στέκι της νεολαίας– για all day fun με δροσερά κοκτέιλ και πολλά ντεσιμπέλ από τα μοδάτα μπαράκια της παραλίας.

Οδηγήσαμε σε κοντινές εξορμήσεις: στη Νέα Αρτάκη, το Λευκαντί, τη Νέα Λάμψακο και τη Δροσιά για ολόφρεσκα θαλασσινά καθώς και στο Βαθύ της Αυλίδας, για επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, με τον περίφημο Ναό της Αρτέμιδας.

Η πόλη απέχει 45 λεπτά από το αεροδρόμιο της Αθήνας με αυτοκίνητο. Η Χαλκίδα βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια, γεγονός που κάνει την ενοικίαση αυτοκινήτου απαραίτητη για εξορμήσεις στην Ερέτρια, Κύμη, Στύρα, Μαρμάρι, Κάρυστο καθώς και στο σύνολο της νότιας & βόρειας Εύβοιας.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.