Joyride Car Rental - logo
Joyride Car Rental - logo

Πράσινη Κάρτα αυτοκινήτου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Πράσινη Κάρτα αυτοκινήτου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Έχεις ακούσει για την πράσινη κάρτα αυτοκινήτου και αναρωτιέσαι αν τη χρειάζεσαι για το επόμενο ταξίδι σου; Η πράσινη κάρτα αυτοκινήτου, ή αλλιώς πιστοποιητικό διεθνούς ασφάλισης, αποτελεί εγγύηση από την ασφαλιστική σου ότι σου προσφέρει κάλυψη αστικής ευθύνης σε χώρες που συμμετέχουν στο δίκτυο της πράσινης κάρτας. Άρα, σε περίπτωση που ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις, θα πρέπει να διασταυρώσεις με την ασφαλιστική σου, αν χρειάζεται να έχεις μαζί σου την πράσινη κάρτα αυτοκινήτου. Πώς μπορείς να την αποκτήσεις όμως, πόσο κοστίζει και για πού ισχύει;

Διαδικασία Έκδοσης της Πράσινης Κάρτας

Αυτή η κάρτα, η οποία ουσιαστικά αποτελεί μια επίσημη βεβαίωση, εκδίδεται από την ασφαλιστική εταιρεία που έχεις επιλέξει για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου. Συνήθως, παρέχεται δωρεάν, χωρίς επιπλέον κόστος ή διαδικασίες, κατά την έκδοση της ασφάλισης του αυτοκινήτου σου. Αν δεν την έχεις, η ασφαλιστική σου μπορεί να στην εκδώσει μέσα σε λίγα λεπτά και να την αποστείλει ηλεκτρονικά στο email σου. Μην ξεχάσεις να εκτυπώσεις το έγγραφο σε πράσινο χαρτί για να θεωρείται έγκυρο. *Προσοχή: Η πράσινη κάρτα δεν παρέχει κάλυψει για προαιρετικές καλύψεις, αλλά μόνο για κάλυψη αστικής ευθύνης.

Τι να προσέξεις μόλις λάβεις την Πράσινη κάρτα;

Μόλις έχεις στα χέρια σου την πράσινη κάρτα, καλό θα ήταν να ελέγξεις τα παρακάτω: ➔ Αν η ημερομηνία ισχύος που αναγράφεται καλύπτει το επερχόμενο ταξίδι σου. ➔ Βεβαιώσου ότι η χώρα που θα επισκεφθείς δεν έχει αποκλειστεί με “Χ”. ➔ Τα στοιχεία σου και τα στοιχεία του αυτοκινήτου αναγράφονται σωστά.

Πού ισχύει η Πράσινη Κάρτα;

Η Πράσινη Κάρτα ισχύει για όλες τις χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν με λατινικούς χαρακτήρες τα στοιχεία σου στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Τότε μπορείς να ταξιδέψεις σε αυτές τις χώρες χωρίς να έχεις στην κατοχή σου την πράσινη κάρτα. Αν μία χώρα έχει “Χ” στη βεβαίωση ασφάλισης, τότε σε αυτή την χώρα δεν χρειάζεσαι πράσινη κάρτα.

Ταξίδι στα Βόρεια Μακεδονία με πράσινη κάρτα

Τα Βόρεια Μακεδονία, ανήκουν στις χώρες που επισκέπτονται πολλοί Έλληνες κατά τη διάρκεια του χρόνου και ειδικά οι κάτοικοι της Βορείου Ελλάδος. Αν ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις στην χώρα, καλό θα ήταν να έχεις πράσινη κάρτα καθώς γίνονται πολλοί έλεγχοι στα σύνορα και είναι πιθανόν να στη ζητήσουν. Επικοινώνησε με την ασφαλιστική σου για να είσαι σίγουρος, όμως καλύτερα να έχεις όλα τα απαραίτητα έγγραφα παρά να ταλαιπωρηθείς εκεί, με κίνδυνο να μην περάσεις τα σύνορα.

Ταξίδι στη Βουλγαρία με πράσινη κάρτα

Η Βουλγαρία, συνορεύει με την χώρα μας και είναι δημοφιλής προορισμός ειδικά την χειμερινή περίοδο. Αν πας οδικώς, θα χρειαστεί σίγουρα να έχεις την πράσινη κάρτα για να περάσεις με άνεση τα σύνορα. Κι εδώ, οι έλεγχοι είναι αυστηροί και πρέπει να είσαι βέβαιος ότι η ασφάλειά σου για αστική ευθύνη είναι ενεργή. Ένας έμπειρος ασφαλιστικός σύμβουλος, θα σε ενημερώσει πριν το ταξίδι σου για τα έγγραφα ασφάλισης που χρειάζεσαι για εκεί.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.