Joyride Car Rental - logo
Joyride Car Rental - logo

3+1 κοινά scams κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου και πώς να τα αποφύγεις

Happy woman in car receiving her car keys.

Είναι γεγονός ότι η ενοικίαση αυτοκινήτου έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, καθώς χαρίζει ευκολία και ευελιξία σε κάθε διαδρομή. Τα πακέτα που προσφέρονται είναι δελεαστικά και τις περισσότερες φορές λύνουν τα χέρια των ενδιαφερόμενων οδηγών. Είναι όμως και αρκετές οι φορές που πίσω από μία ελκυστική υπηρεσία, κρύβονται απάτες και επιπλέον επιβαρύνσεις.

Ποια είναι λοιπόν τα πιο κοινά scams που μπορεί να αντιμετωπίσεις κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου, πώς θα τα αναγνωρίσεις και με ποιους τρόπους θα τα αποφύγεις; Παρακάτω σου δίνουμε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι!

1. Πολιτική πληρωμών

Η πολιτική πληρωμών στην ενοικίαση αυτοκινήτου αποτελεί κρίσιμο κομμάτι της συνολικής εμπειρίας. Τα πιο συνηθισμένα scams σε αυτήν την περίπτωση, σχετίζονται με τα προσωρινά “κλειδώματα” χρηματικών ποσών, δημιουργώντας έτσι περιθώρια για ανεπιθύμητες οικονομικές εκπλήξεις.

Προτίμησε λοιπόν εταιρείες που θα σου προσφέρουν πακέτα χωρίς εγγύηση με πιστωτική κάρτα ή μετρητά και μηδένισε τον κίνδυνο της χρηματικής απάτης. Το πιο σημαντικό είναι να βρεις αξιόπιστες επιχειρήσεις και να χτίσεις σχέσεις εμπιστοσύνης που θα κρατήσουν στο χρόνο. Συνεπώς, πριν κλείσεις μια συμφωνία, σου προτείνουμε να έχεις κάνει ενδελεχή έρευνα στην αγορά και ότι και να αποφασίσεις να είναι αποτέλεσμα αρκετής σκέψης.

2. Κρυφές χρεώσεις

Ίσως έχει συμβεί και σε σένα να επιστρέφεις το αυτοκίνητο που νοίκιασες και ξαφνικά να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με διάφορες κρυφές χρεώσεις. Οι επιβαρύνσεις αυτές μπορεί να αφορούν τα καύσιμα, τον εξοπλισμό κ.α., και συνήθως δε σου επικοινωνούνται κατά τη συμφωνία. Αντιθέτως, εμφανίζονται κατά την παράδοση του αμαξιού και τις περισσότερες φορές είναι ιδιαίτερα τσουχτερές.

Πριν λοιπόν δώσεις τα χέρια, διάβασε πολύ καλά τους όρους της σύμβασης και επέμεινε ιδιαίτερα στα “μικρά γράμματα”. Εκεί κρύβονται όλα τα τελικά κόστη και θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Επιπλέον, καλό είναι να κάνεις όσες ερωτήσεις χρειάζεται για να λυθούν όλες σου οι απορίες και φυσικά μην ντραπείς να ρωτήσεις ξανά και ξανά. Το σημαντικότερο είναι να αισθάνεσαι ασφαλής και να κάνεις μία επένδυση που να σε ικανοποιεί απόλυτα.

3. Ζημιές στο αυτοκίνητο

Από τις πιο συχνές απάτες που μπορείς να συναντήσεις κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου, είναι οι ζημιές πάνω σε αυτό. Ορισμένες φορές, κάποιες εταιρείες ενοικίασης χρεώνουν επιπρόσθετα για προϋπάρχουσες ζημιές, παραπλανώντας έτσι τους οδηγούς, οι οποίοι καλούνται, χωρίς να έχουν καμία ευθύνη, να πληρώσουν υπερβολικά ποσά. Σε συμβουλεύουμε λοιπόν να επιθεωρείς προσεκτικά το αυτοκίνητο κατά την παραλαβή.

Τσέκαρε το εσωτερικό μέρος της καμπίνας και τα καθίσματα για τυχόν φθορές, και μην αμελήσεις να ελέγξεις σχολαστικά το εξωτερικό μέρος για γρατζουνιές και τρακαρίσματα. Μία καλή πρακτική είναι να τραβήξεις αρκετές φωτογραφίες από το κινητό σου, ώστε να τα χρησιμοποιήσεις ως αποδεικτικά στοιχεία, αν βρεθείς στην άτυχη θέση και χρειαστεί να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.

4. Ανεπιθύμητη αναβάθμιση

Η παγίδα των ανεπιθύμητων αναβαθμίσεων στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων περιλαμβάνει ένα διακριτικό μεν, αλλά χωρίς διαφάνεια upgrade. Οι εταιρείες, θέλοντας να προωθήσουν μια υψηλότερη κατηγορία οχήματος, συχνά προβάλλουν μια φαινομενικά συμφέρουσα προσφορά, παραλείποντας συνειδητά την αναφορά στις επιπρόσθετες χρεώσεις που αυτή φέρει.

Σε αυτήν την περίπτωση η επικοινωνία είναι το κλειδί που θα σε οδηγήσει στην πιο συμφέρουσα για σένα λύση. Μπορεί να σε γοητεύει η ενοικίαση ενός υπερσύγχρονου μοντέλου, αλλά μην ξεχνάς ότι το κόστος θα είναι διαμορφωμένο με βάση τα ανώτερα χαρακτηριστικά του. Βρες λοιπόν αυτό που ταιριάζει σε σένα και τις ανάγκες σου και μείνε σταθερός στην επιλογή σου.

Φτάνοντας στο τέλος, έχεις ήδη κατανοήσει τις πιο κοινές απάτες που μπορούν να σου συμβούν κατά την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου. Κινήσου προσεκτικά και πάρε αποφάσεις που θα σε κάνουν να βιώσεις μία ξέγνοιαστη εμπειρία. Στο Joyride δουλεύουμε συστηματικά για την επίτευξη αυτού του σκοπού και εγγυόμαστε ότι μπορούμε να σου προσφέρουμε τα ιδανικά πακέτα με διαφάνεια και ενδιαφέρον!

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.